سوختگی پای نوزاد
نوزادان پوست بسیار حساس، نازک و لطیفی دارند که به شدت آسیبپذیر و حساس است و اگر از آن به خوبی مراقبت نشود خیلی راحت و سریعتر از پوست بزرگسالان دچار آسیب میشود.
سوختگی لای پای نوزاد و ادرارسوختگی نوزاد یکی از بیشترین مشکلاتی است که برای نوزادان و کودکان زیر دو سال اتفاق میافتد و با درد و سوزش بسیار زیادی برای کودک همراه است.
معمولا سوختگی کودکان با لکههای قرمز و یا گاها تاولهای بزرگی همراه است که برای نوزادان بسیار اذیت کننده و دردآور است.
این مشکل از شایعترین مشکلاتی است که برای اکثر نوزادان پیش میآید اما با رعایت یک سری نکات می توان از از به وجود آمدن چنین مشکلی برای کودک و نوزاد جلوگیری کرد.
اگر شما خانم بارداری هستید که احتمالاً تا چند ماه آینده صاحب فرزند میشوید و یا مادر کم تجربهای هستید که برخی نکات پیشگیری از بروز چنین مشکلاتی را برای فرزند خود نمیدانید؛ حتماً تا انتهای مقاله ما را همراهی کنید
علتهای سوختگی پای نوزاد چیست؟
قبل از درمان و یا حتی پیشگیری برای هرچیزی باید علت به وجود آمدن آن را بدانیم. تا زمانی که ندانیم چه چیزی باعث به وجود آمدن مشکل ما شده نمیتوانیم از به وجود آمدن آن جلوگیری کرده و یا حتی آن را درمان کنیم.
سوختگی پای نوزاد علتهای مختلفی دارد که در ادامه به شرح آنها خواهیم پرداخت.
سوختگی در اثر قارچهای پوستی
قارچها در محیطهای گرم و مرطوب به سرعت رشد کرده و مشکلات پوستی متعددی را برای افراد به وجود میآورند. داخل پوشک نوزاد محیطی گرم و مرطوب است که بهترین محیط برای رشد و به وجود آمدن قارچها میباشد.
قارچی که باعث سوختگی پای نوزاد میشود کاندیدا نام دارد. این قارچ با به وجود آوردن مشکلاتی نظیر: قرمز شدن پوست، سوختن و ایجاد جوشهای پوستی پای نوزاد شما را آزرده میکند
برای درمان سوختگی قارچی از پماد رباسین استفاده کنید تا در مدت زمان بسیار کوتاه(حداکثر 24 ساعت) شاهد بهبود کامل باشید
اسیدهای ادراری و مدفوعی
زمانی که نوزاد غذاهای اسیدی بخورد یا مادر با خوردن غذاهای اسیدی آنها را از طریق شیر به بدن نوزاد خود وارد کند ادرار و مدفوع نوزاد اسیدی میشود.
به طور کلی معمولا ادرار اسیدی است اما مدفوع نباید اسیدی باشد. زمانی که چنین غذاهایی توسط کودک مصرف شود با افزایش میزان اسیدی بودن ادرار و همچنین مدفوع پوست اطراف پای کودک شما آزرده و فرزند شما دچار سوختگی کشاله ران میشود.
سوختگی پای نوزادان در ابتدا تنها رد قرمز کمرنگی بر روی پای آنها ایجاد میکند اما اگر به آن توجه نشود و درمانی برای آن صورت نگیرد یا عاملی باعث سوختگی شدید پای نوزاد بشود این قرمزی گسترش پیدا کرده و به سرعت به زخم های روباز تبدیل میشود.
مطمئناً زخمهای روباز درد و سوزش بیشتری برای نوزاد داشته و درمان آنها سختتر از سوختگیهای معمولی است.
بنابراین به محض اینکه چنین آثاری را بر روی پای نوزاد خود مشاهده کردید برای درمان از پماد ادرار سوختگی استفاده کنید تا هرگز شاهد اذیت شدن فرزندتان نباشید
سوختگی پای نوزاد در اثر پوشک
برای ساخت پوشکهایی که در حال حاضر برای نوزادان خود استفاده میکنید مواد شیمیایی استفاده میشود. حتی ممکن است کودک شما به دلیل حساسیتی که دارد دچار سوختگی پا شود.
در هرصورت تماس مداوم این پوشکها با پوست بدن نوزاد و همچنین استفاده مداوم از انواع مواد شستوشو دهنده باعث ایجاد حساسیت در پای نوزاد شما میشود.
چنین سوختگیهایی با پمادهای ساده و مخصوص کودکان به راحتی قابل درمان هستند اما بهتر است با پماد تخصصی گیاهی رباسین این سوختگی را درمان کنید تا هیچ نگرانی بابت ترمیم این زخم ها نداشته باشید
سوختگی پای نوزاد در اثر اسهال
اسهال در بزرگسالان هم با عوارضی مانند سوختگی، سوزش، درد و… همراه است. بنابراین تصور کنید آنزیمهای فعالی که در اسهال هنوز موجود هستند تا چه حد می توانند باعث سوختگی پای نوزاد بشوند و پوست نازک و حساس آنها را آزرده کنند.
سوختگی پای نوزاد بخاطر دندان
زمانی که کودک شما شروع به درآوردن اولین دندانهای خود میکند مشکلاتی برای او پیش میآید و نیاز به مراقبت بیشتری دارد.
در آن زمان بیشتر نوزادان تب کرده و با بالا رفتن دمای بدنشان و همچنین به این خاطر که مدام پای آنها با پوشکهای پلاستیکی بسته است احتمال دارد دچار سوختگی پا شوند.جلوگیری از سوختگی پای نوزاد
روشهای آسان و راحتی برای پیشگیری از سوختگی پای نوزاد وجود دارد که در صورت رعایت آنها تا حد زیادی نوزاد شما از چنین بیماری و مشکلاتی در امان خواهد ماند.
عدم استفاده زیاد از شویندههای برای شستوشوی نوزاد
مرطوب کردن پای نوزاد با مرطوبکننده یا روغنهای گیاهی مناسب پوست کودکان
استفاده از پوشک مناسب و گیاهی
تعویض زود به زود پوشک نوزاد (بهتر است روزانه دقایقی نوزاد نوزاد خود را بدون پوشک بگذارید تا پوست پای او کمی هوا بخورد)
پوشک نوزاد خود را خیلی سفت نبندید
هرنوع غذایی را به کودک خود ندهید، همچنین اگر نوزاد شما شیر خوار است از غذاهای مسهل خودداری کنید
با رعایت این نکات میتوانید تا حد زیادی از سوختگی پای نوزاد جلوگیری کنید اما همچنان نوزاد شما دچار ادرار سوختگی شد، حتما از پماد ادرار سوختگی کودکان رباسین استفاده کنید تا مشکل جدی تری برای کودکتان ایجاد نشود