مهمترین کاربرد گیاه شیرین بیان در زخمهای معده است که باعث مهار باکتری مولد زخم معده میشود و این امر در چند بیمار به اثبات رسیده است.
دکتر نسرین حاجی سید جوادی، کارشناس تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی گفت: این گیاه به عنوان یک داروی گیاهی مکمل موثر علیه عفونتها محسوب میشود.
به گفته وی شیرین بیان به عنوان گیاهی شناخته شده در دفع سموم، نرم کننده، مرهم، ضد بو، خلط آور، عرق آور، تب بر، ملین و مناسب برای ناراحتیهای قفسه سینه و محرک تولید استروژن در نظر گرفته میشود.
حاجی سید جوادی خاطر نشان کرد : دو عصاره از شیرین بیان به دست میآید که زخمها را التیام یا بهبود میبخشد و به عنوان گیاهی که مرهم طبیعی برای معده، گلو و سایر غشاهای مخاطی است.
وی گفت : همچنین ماده موثر در شیرین بیان باعث فعالیت ضد تورم مفاصل و ضد التیام در بدن انسان میشود.
کارشناس تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی اظهار داشت : شیرین بیان دارای اثر آنتی اکسیدانی قوی است که از بروز ضایعات تصلب شرایین ممانعت میکند و اثرات ضد میکروبی قوی نیز دارد.
از این گیاه به عنوان یک داروی مسکن در پوست و در درمان تورم مفاصل
و روماتیسم میتوان استفاده کرد
حاجی سید جوادی افزود : از زمانهای قدیم از شیرین بیان برای درمان انواع سرفه در کودکان و بزرگسالان استفاده میشود و در حال حاضر هم در شربتهای ضد سرفه ترکیبات شیرین بیان وجود دارد.
به گفته وی از این گیاه به عنوان یک داروی مسکن در پوست و در درمان تورم مفاصل و روماتیسم میتوان استفاده کرد.
حاجی سید جوادی افزود: این گیاه بر خلاف نامش ماده موثر تلخی دارد و میتوان جوشانده آن را با مقداری شیرین کننده مانند نبات یکبار در روز استفاده کرد.